News

Se renunță la E-Factura?! Schimbare importantă pentru mii de români. E vestea momentului

Se renunță la E-Factura Schimbare importantă pentru mii de români. E vestea momentului

Se renunță la E-Factura la așa de puțin timp după implementare? E informația momentului pentru toți românii care se bazau până acum pe ea.

Bogdan Manolea a explicat care este impactul E-Factura asupra consumatorului de rând, dar și implicațiile pe care le are asupra comercianților online, nevoiți să își adapteze relația cu clienții.

Se poate renunța la acest sistem? Ar fi în beneficiul multor români ca aceasta să nu mai fie folosit? Potrivit acestuia, firmele mici sunt cele care au cel mai mult de suferit.

De cealaltă parte, magazinele online, ori alte platforme ar putea fi avantajate. În ce manieră? Se pare că aici costurile sunt ceva mai mici.

Ce se întâmplă cu E-Factura

„În mod neintuitiv, costul cel mai mare va fi pentru firmele cele mai mici, care au un singur magazin pe propria platformă sau propria platformă dezvoltată, pentru că trebuie să facă ceva nou. În schimb, costul va fi din ce în ce mai mic dacă vorbim despre magazinele online care sunt pe platforme online de e-commerce sau dacă vorbim de magazine mari și foarte mari, unde costul s-ar putea să fie, poate, aproape nesemnificativ”, a spus acesta, la stirileprotv.ro.

Întrebat dacă există alte modele de tip E-Factura implementate în alte țări, expertul spune că posibilități sunt multe. Totuși, autoritățile sunt singurele care pot decide ce se întâmplă cu acest sistem, de fapt.

„Există posibilitatea de limitare a multor probleme prin necolectarea datelor personale… să poată să fie produsele cumpărate sau timestamp-ul exact al cumpărăturii, la secundă, care iar poate să identifice – sau poate să fie o soluție în care datele să se transmită în mod agregat. De exemplu, la finalul zilei transmiți toate informațiile cu privire la cumpărăturile din ziua respectivă”, a mai spus Bogdan Manolea.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate