News

Noi medicamente devin compensate de la 1 noiembrie. Lista completă. Românii care vor putea cumpăra tratamente mult mai ieftin

Noi medicamente devin compensate de la 1 noiembrie. Lista completă. Românii care vor putea cumpăra tratamente mult mai ieftin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, în cadrul unei ședințe de guvern, că, începând cu 1 noiembrie, noi medicamente vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate.

Acestea sunt destinate tratării unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile oncologice, diverse afecțiuni cronice și pentru pacienții care necesită transplant medular.

„Este vorba despre cele pentru boli oncologice și pentru multe afecțiuni cronice, precum și pentru transplantul medular”, a mai explicat prim-ministrul.

Acces echitabil și nediscriminatoriu la medicamente de ultimă generație

Premierul a mai accentuat că această decizie va asigura accesul echitabil și nediscriminatoriu la medicamente de ultimă generație, care au capacitatea de a salva zeci de mii de vieți.

Acest demers reprezintă un pas important în direcția modernizării sistemului de sănătate și a creșterii calității vieții pentru pacienții ce suferă de afecțiuni grave, permițându-le accesul la tratamente eficiente și inovatoare.

„Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse începând cu 1 noiembrie pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba despre medicamente pentru boli oncologice și pentru multe afecțiuni cronice, precum și pentru transplantul medular”, a declarat Marcel Ciolacu.

Decizia guvernului vine în contextul în care accesul la tratamente moderne reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru sistemul de sănătate din România, iar această extindere a listei de medicamente gratuite sau compensate răspunde nevoilor unei categorii mari de pacienți vulnerabili.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate