News

METEO. Vine frigul peste România! La cât scad tempeaturile începând cu luni, 14 octombrie. Cum va fi vremea toată săptămâna. Prognoza ANM actualizată

METEO. Vine frigul peste România La cât scad tempeaturile începând cu luni 14 octombrie. Cum va fi vremea toată săptămâna. Prognoza ANM actualizată

METEO. Așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea parte de o nouă schimbare bruscă de temperaturi. După ce săptămâna trecută am avut parte de zile foarte călduroase, acum frigul se va instala în toată România, cu preponderență în nord, centru și nord este. Aici chiar va fi mai rece decât normalul perioadei.

Precipitațiile nu vor mai fi la fel de abundente și vom avea parte doar de ploi slabe la nivel local. Valorile termice nu vor mai atinge 29 de grade că zilele trecute, ci abia vor ajunge la un maxim de 18 grade.

„Săptămâna viitoare vremea se va răci în nord, nord-est şi în centru, iar în restul zonelor valorile termice vor fi normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat în nord-vest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în sud-vest, nord-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceaţă”, spun specialiștii de la ANM, care au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Trebuie precizat că pe parcurs informațiile furnizate acum se mai pot schimba, în funcție de evoluția curenților de aer, analizați permanent de către experți.

Prognoza ANM pentru perioada 14 – 21 octombrie 2024

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza ANM pentru perioada 21 – 28 octombrie 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza ANM pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru perioada 4 – 11 noiembrie 2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.a

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate