News

Ambalajele care NU se mai primesc la punctele de reciclare. Verificați urgent. Ce trebuie să știe românii. Anunț extrem de important

Ambalajele care NU se mai primesc la punctele de reciclare. Verificați urgent. Ce trebuie să știe românii. Anunț extrem de important

Sunt ambalaje care nu se primesc la punctele de reciclare. Românii care le au și speră că vor putea recupera banii trebuie să știe că momentan nu se poate așa ceva.

Ambalajele de plastic se reciclează într-adevăr, dar nu toate dintre ele. Mulți români sunt revoltați de faptul că au o cantitate mare, dar sunt nevoiți să le arunce la gunoi.

Este vorba despre sticlele de ulei. Deși sunt de plastic, ele nu pot fi reciclate. Chiar și autoritățile au confirmat faptul că momentan, doar dozele de suc, sticlele de plastic, ori cele de băutură pot fi reciclate.

Nici sticlele de balsam de rufe sau de detergent nu pot fi reciclate. Astfel, dacă mergi cu ele la punctele de reciclare riști să strici aparatul.

Ambalajele care nu pot fi primite la punctele de reciclare din România

În ceea ce privește ambalajele de sticlă și aici sunt restricții. Deși sticlele de alcool, dar și sticlele de la bere, ori sucuri, pot fi reciclate, nu același lucru se poate face și cu borcanele, spre exemplu.

Totodată, sticlele care sunt colorate nu pot fi nici ele reciclate. Iar aici avem diferite vaze, dar și eprubete. În același timp, nu se reciclează prin sistemul SGR paharele, oglinzile și nici becurile sau neoanele.

Poate la un moment dat autoritățile o să găsească soluții în acest sens. Momentan însă, românii vor fi limitați doar la ambalajele pe care le cunosc deja foarte bine pentru a putea să primească garanția înapoi.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate